Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieavbrott, omregistrering och studieuppehåll på program

Studieavbrott

- Jag har registrerat mig på en kurs som jag inte har påbörjat och inte kommer att kunna gå denna termin. Vad ska jag göra?

Du kan själv anmäla studieavbrott på Studentportalen, www.student.lu.se alternativt i Ladok, www.student.ladok.se. Behöver du hjälp, kontakta institutionens expedition genom att mejla info [at] soc [dot] lu [dot] se.

Upp till tre veckor efter terminsstart görs så kallat "tidigt avbrott". Ett tidigt avbrott registreras i Ladok och gör det möjligt för dig att återigen söka kursen på antagning.se för att gå den en annan termin.

Om du gör avbrott på kursen när längre tid än tre veckor gått på terminen, kan du inte söka kursen igen. Vill du ändå läsa kursen en annan termin, kan du endast omregistrera dig och följa kursen i mån av plats. Omregistrering görs på institutionens expedition.

Omregistrering

- Jag vill fullfölja en kurs som jag har påbörjat men inte slutfört under en tidigare termin. Hur gör jag?

Om kursen fortfarande har samma kurskod/kursplan, kan den inte sökas igen. Du tar istället kontakt med studievägledaren eller utbildningsadministratören som ser till att du blir omregistrerad om inga övriga hinder finns, som i mån av plats på kursen och om det i övrigt är möjligt.

Om kursen har ändrat kurskod/kursplan, kontaktar du studievägledaren för att höra om det finns någon möjlighet att slutföra studierna.

Studieuppehåll på program

Studieuppehåll på program kan ske först efter en termins studier. Om du vill göra ett uppehåll i dina programstudier, kontakta gärna studievägledningen. Fyll även i en blankett, se nedan länk.