Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fortsättningskurser på grundnivå

När du läst en grundkurs, 30 högskolepoäng i ämnet är du behörig till fortsättningskurs

För att läsa en fortsättningskurs måste du vara behörig genom att till exempel ha läst någon av våra grundkurser (nybörjarkurser) och ha 30 godkända högskolepoäng i det aktuella ämnet. För att ta reda på om du är behörig, prata med studievägledningen.

I sociologi finns en campusbunden kurs som ges på heltid. Vi erbjuder även distanskurs på halvfart utan fysiska träffar, kursen startar endast hösttermin.

Vår fortsättningskurs i socialantropologi är campusbunden och ges på helfart.

Vad kan jag använda fristående kurser till?

Du kan sätta ihop en egen examen med hjälp av fristående kurser, eller använda kurser för att komplettera en redan genomförd utbildning. 

Till skillnad från program, ger fristående kurser möjlighet för dig att utforma en utbildning där du själv väljer och plockar ihop de ämnen som du är intresserad av, och har nytta av. Få en unik kunskapsprofil på arbetsmarknaden genom fristående kurser. 

Läs mer på sidan Fristående kurser.

Någon att prata med?

Vill du prata med någon om studier, kontakta gärna någon av våra studievägledare.

Är du osäker på din behörighet?

Kontakta gärna våra studievägledare om du läst vid annat lärosäte och är osäker på behörighet.

Lista över alla våra kurser

En översikt över alla våra kurser, på alla nivåer, hittar du på sidan "Välj utbildning".