Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Våra studentföreningar

Studentföreningar på Sociologiska institutionen

Träffa andra som pluggar samma sak som du! För en mindre summa per termin får du gemenskap, social samvaro, större möjlighet att påverka din utbildning och en möjlighet att gå på events ordnade av din förening. På Sociologen har vi fyra studentföreningar – en mer övergripande (Doxa) och tre som är mer specifika (PiL, KUF, BiL).

Många studenter samlade utomhus kring en laptop. Foto.

Studentföreningen Doxa

Doxa är en förening för alla studenter på Sociologiska institutionen i Lund. Genom föreläsningar, debatter och sociala aktiviteter arbetar föreningen med att skapa sociala rum, främja gemenskapen bland studerande på institutionen och vara en plattform för att påverka utbildningen. Doxa är institutionens yngsta förening och satsar mycket på novischperioden.

Doxas Facebooksida

Doxas webbplats: studentforeningen-doxa.webnode.se

PiL: Personalvetare i Lund

PiL är en förening för studenter i Lund som läser HR/PA-program eller kurser med inriktning mot personalfrågor. PiL engagerar hundratals medlemmar som brinner för personalfrågor, universitetsliv och för att ha roligt tillsammans. Föreningen arbetar även med att utbildningen ska hålla en jämnt hög kvalitet. Som medlem i PiL får du tillgång till sittningar, gemensamma aktiviteter, intressanta föreläsningar och workshops som anordnas i samarbete med företag. Varje vår anordnas arbetsmarknadsdagen PILA med föreläsningar, cv-granskning och möjlighet att nätverka med arbetsgivare.

PiLs webbplats: personalvetareilund.se

PiLs Facebooksida (personalvetareilund)

PiLs instagramsida

KUF: Kriminologernas universitetsförening

KUF är en förening för studenter i Lund som läser kandidatprogrammet i kriminologi, fristående kurs inom kriminologi eller master inom rättssociologi/sociologi. KUF vill göra studierna roligare och lättare genom att erbjuda sina medlemmar olika sociala aktiviteter, spännande gästföreläsningar och information om studier och framtida arbetsliv. KUF bevakar även utbildningens innehåll och strävar efter att bevara en nära kontakt med arbetsmarknaden.

KUFs webbplats: kuflund.se

KUFs Facebooksida (KUFLUND)

KUFs Instagramsida

BiL: Beteendevetare i Lund

BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla som läser på Lunds universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram (BVP). BiL arbetar med att utbildningen ska hålla god kvalité och få en naturlig koppling till arbetslivet. Föreningen ordnar även olika sociala aktiviteter så som sittningar, sportevenemang och gästföreläsningar.

BiLs webbplats: beteendevetareilund.se

BiLs Facebooksida (beteendevetareilund)

BiLs Instagramsida (beteendevetareilund)

Kalender och events?

För föreningarnas sociala events och andra händelser, se deras egna webbplatser och sociala medier här ovan.


Fler studentföreningar på Lunds universitet

Fler studentföreningar på Lunds universitet lu.se/studera/livet-som-student/studentliv-engagera-dig/studentforeningar