Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Våra studentföreningar

Studentföreningar på Sociologiska institutionen

Träffa andra som pluggar samma sak som du och få gemenskap, social samvaro och större möjlighet att påverka din utbildning. Gå med och fyll din kalender med events ordnade av din förening!

Många studenter samlade utomhus kring en laptop. Foto.

På Sociologen har vi fyra studentföreningar – en mer övergripande (Doxa) och tre som är mer specifika (PiL, KUF, BiL). De drivs av och för studenter och kretsar kring social samvaro.

Studentföreningen Doxa

Doxa är en förening för alla studenter på Sociologiska institutionen i Lund. Genom föreläsningar, debatter och sociala aktiviteter arbetar föreningen med att skapa sociala rum, främja gemenskapen bland studerande på institutionen och vara en plattform för att påverka utbildningen. Doxa är institutionens yngsta förening och satsar mycket på novischperioden.

Doxas Instagramsida (med de senaste sociala aktiviteterna)

Doxas webbplats: doxalund.com

PiL: Personalvetare i Lund

PiL är en förening för studenter i Lund som läser HR/PA-program eller kurser med inriktning mot personalfrågor. PiL engagerar hundratals medlemmar som brinner för personalfrågor, universitetsliv och för att ha roligt tillsammans. Föreningen arbetar även med att utbildningen ska hålla en jämnt hög kvalitet. Som medlem i PiL får du tillgång till sittningar, gemensamma aktiviteter, intressanta föreläsningar och workshops som anordnas i samarbete med företag. Varje vår anordnas arbetsmarknadsdagen PILA med föreläsningar, cv-granskning och möjlighet att nätverka med arbetsgivare.

PiLs webbplats: personalvetareilund.se

PiLs Facebooksida (personalvetareilund)

PiLs instagramsida

KUF: Kriminologernas universitetsförening

KUF är en förening för studenter i Lund som läser kandidatprogrammet i kriminologi, fristående kurs inom kriminologi eller master inom rättssociologi/sociologi. KUF vill göra studierna roligare och lättare genom att erbjuda sina medlemmar olika sociala aktiviteter, spännande gästföreläsningar och information om studier och framtida arbetsliv. KUF bevakar även utbildningens innehåll och strävar efter att bevara en nära kontakt med arbetsmarknaden.

KUFs webbplats: kuflund.se

KUFs Facebooksida (KUFLUND)

KUFs Instagramsida

BiL: Beteendevetare i Lund

BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla som läser på Lunds universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram (BVP). BiL arbetar med att utbildningen ska hålla god kvalité och få en naturlig koppling till arbetslivet. Föreningen ordnar även olika sociala aktiviteter så som sittningar, sportevenemang och gästföreläsningar.

BiLs webbplats: beteendevetareilund.se

BiLs Facebooksida (beteendevetareilund)

BiLs Instagramsida (beteendevetareilund)


Kalender och events?

För föreningarnas sociala events och andra händelser, se deras egna webbplatser och sociala medier här ovan.

Hur funkar det?

Du betalar en mindre summa per termin till din valda förening (information via deras webbplatser). Efter det räknas du som medlem och blir inbjuden till alla events ordnade av din förening. Du får gemenskap, social samvaro och en större möjlighet att påverka din utbildning tillsammans med andra studenter som pluggar samma sak som du.


Fler studentföreningar på Lunds universitet

På Sociologiska institutionen har vi de fyra ovan beskrivna studentföreningarna Doxa, PiL, KUF och BiL. På hela universitetet finns även andra studentföreningar.

Fler studentföreningar på Lunds universitet hittar du på lu.se/studera/livet-som-student/studentliv-engagera-dig/studentforeningar