Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Foto av Isabelle Johansson.

Isabelle Johansson

Doktorand

Foto av Isabelle Johansson.

Publikationer

Visar av publikationer. Sorterade efter år och sen titel.

Bakgrund

Jag började intressera mig för forskning kring handel med sexuella tjänster under den tid då jag jobbade med sexarbetare i Italien, i ett projekt som syftade till att säkerställa sexarbetares rättigheter, som tillgång till hälsa och sjukvård och information om invandrings- och prostitutionslagstiftning. Jag värdesätter tillämpad forskning och samverkan mellan forskare och andra samhällsaktörer. Jag har bland annat arbetat som konsult för människohandelspolicy vid FN:s kontor för narkotika och brottslighet (UNODC). Jag har en kandidatexamen i socialantropologi från Lunds universitet och en master i International Migration & Ethnic Relations från Malmö universitet.