Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbar turism en del av filmkavalkad

En person vandrar i fjällen på sommaren.
Bild: Mats Hagwall/Unsplash

Hur ska turistföreningar förhålla sig till att skapa en ”lagom” stor turism? Den frågan ställer sig Mikael Klintman, professor i sociologi, i en av flera korta filmer med forskningsresultat inom hållbar konsumtion.

Mikael Klintman är en av forskarna från bland annat Lunds universitet som presenterar resultat i filmer från Mistra Sustainable Consumption, ett forskningsprogram som syftar till att stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion i Sverige. Målet är att bidra till omställning genom ökad kunskap om hur hållbar konsumtion som idag praktiseras av ett fåtal kan skalas upp och bli mer vanliga. Fokus är på hur beteenden kan ändras inom områdena mat, semester och heminredning.

Filmerna på Mistras webbplats (öppnas i ny flik).