Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vårt kriminologiprogram är det mest sökta i landet och HR-programmet ligger bland topp 10 på LU

Sociologiska instiutionen, entré G3. Foto: Emma Lord.

Våra program lockar återigen fler sökande jämfört med förra året. Kandidatprogrammet i kriminologi på Lunds universitet, ett samarbete mellan Sociologiska institutionen och Rättssociologiska institutionen, är det mest sökta kriminologiprogrammet i Sverige (sett till totalt antal sökande).

Kandidatprogrammet i kriminologi fortsätter därmed att vara bland Sveriges mest populära samhällsvetenskapliga utbildningar.

Programmet är även det femte mest populära på Lunds universitet med 4644 sökande till hösten 2021, vilket är 322 personer fler än förra året.

Vårt nystartade kandidatprogram i Human Resources lockade också många sökande till hösten 2021. Totalt 1803 personer sökte till programmet och 484 av dem angav det som sitt förstahandsval.

Kriminologi och HR finns bland de tio mest populära programmen på Lunds universitetet

  1. Juristprogrammet
  2. Läkarprogrammet
  3. Ekonomie kandidatprogram
  4. Psykologprogrammet
  5. Kandidatprogram i kriminologi
  6. Arkitektutbildning
  7. Civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi
  8. Sjuksköterskeprogrammet
  9. Kandidatprogram i Human Resources
  10. Socionomprogrammet

Och det är många som vill studera vid Lunds universitet i höst. Totalt är det 75 448 personer som har sökt till program och kurser vid Lunds universitet. Det tidigare rekordet var höstterminen 2014, när 73 522 sökt till Lunds universitet. Antalet ansökningarna till Lunds universitet har ökat med 7,6 procent jämfört med förra hösten.

Läs mer om "Rekord i antalet sökande till Lunds universitet" på lu.se

Läs mer om Sociologens två populära program på lu.se


*Källa: https://www.uhr.se/ och Lunds universitets egen sökstatistik (NyA)