Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sara Eldén

Docent | Lektor

Sociologi

Forsknings- och undervisningsområden

  • Familjesociologi
  • Kritisk/feministisk teori
  • Kvalitativ metod

 

Pågående forskning

Min forskningsinriktning är feministisk teori, familjesociologi och barnsociologi.I projektet "Omsorgsgörande mellan generationer. En studie av relationer, engagemang och omsorg i vardagens familjeliv" (VR 2018-01053, med Terese Anving) analyserar vi berättelser om omsorg från mor- och farföräldrar, deras vuxna barn och barnbarn.

I forskningsprojektet, ”Omsorg om barn i de köpta barnpassningstjänsternas tidevarv: En studie av barnflickor, barn och föräldrar” (RJ P13-0603:1) studerade vi hur familj ”görs” när delar av omsorgen i hemmet kan köpas på en privat marknad, genom intervjuer med barnflickor/au pairer, föräldrar och barn.

Jag har även i min forskning intresserat mig för omsorgsarbete och omsorgsrelationer utifrån barns perspektiv (”Relationer kring omsorg bortom 'familjen'” (FAS 2010-0505)), populärterapi och pardiskurser, innovativ kvalitativ metodutveckling.

Jag undervisar främst på kursen ”Klass, kön, etnicitet” (grund- och fortsättningsnivå) samt handleder kandidat- och masterstudenter.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Sandgatan 11, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten