Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Certificate of International Merits

Certificate of International Merits (CIM) är ett intyg som utfärdas vid sidan av din examen och redovisar dina olika internationella aktiviteter under studietiden. Du som är student vid Samhällsvetenskapliga fakulteten kan ansöka om ett Certificate of International Merits (CIM).

Glasögon ligger på an jordglob. Foto.

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att visa de internationella aktiviteter du deltagit i under studietiden. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till både personlig och professionell utveckling. Dessutom kommer du att skapa ett internationellt nätverk. Aktiviteterna kan vara både kortare och längre och ska ha ägt rum både utomlands och i Sverige.

Du kan exempelvis ha deltagit i en internationell konferens, varit fadder för en internationell student eller förlagt en del av din utbildning utomlands.

Du behöver ha deltagit i minst tre olika internationella aktiviteter för att kunna ansöka om ett CIM. Minst en aktivitet ska ha skett utomlands och minst en på hemmaplan.

Varför CIM?

Genom att delta:

  • synliggör du dina internationella erfarenheter och meriter
  • utvecklar du din interkulturella förståelse
  • stimuleras du att bygga internationella nätverk
  • förbereder du dig för arbete i internationell miljö.

Kom igång med CIM

Du kan när som helst under din studietid registrera dig för Certificate of International Merits.

Första steget är att höra av dig till Lena Mårtensson som är kontaktperson på Sociologiska institutionen. Därefter kommer du att få tillgång till en Canvas sida där du registrerar de aktiviteter du gjort samt laddar upp en slutrapport. När du har gjort tre internationella aktiviteter kommer en bedömningsgrupp som består av lärare att gå igenom dina aktiviteter och för att fler studenter ska kunna bli inspirerade kommer du att få presentera din slutrapport för andra studenter.

Kontaktperson CIM

Studievägledare Lena Mårtensson
E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 68 92


Mer information finns på Samhällsvetenskapliga fakultetens webbplats.

Kontaktperson CIM

Studievägledare Lena Mårtensson
E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 68 92