Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram

Till våra kandidatprogram behöver du inte ha läst på högskola eller universitet innan.

Vi har kandidatprogram inom bland annat sociologi, socialantropologi, HR, beteendevetenskap och kriminologi.

För att vara behörig måste du uppfylla kravet på grundläggande behörighet, det vill säga en avslutad gymnasieutbildning från gymnasieskolan, folkhögskola eller Komvux. Utöver det behöver du uppfylla det särskilda behörighetskravet. Till våra program är det särskilda behörighetskravet vanligtvis Samhällskunskap 1b/1a1 + 1a2 eller Samhällskunskap A som krävs, men det är viktigt att undersöka detta innan ansökan.

Kandidatprogrammen, som är på 180 högskolepoäng, ger dig en kandidatexamen. Med en kandidatexamen är du behörig att söka vidare till program på avancerad nivå (masterprogram).

Kandidatprogrammen startar alltid under höstterminen. Sök därför till program under perioden 15 mars-15 april.

Sök direkt till senare del av program

Vet du om att du kan söka direkt till termin 5 inom kandidatprogrammen i sociologi och socialantropologi om du uppfyller vissa krav. Läs mer på lu.se: 

Intresserad av något annat?