Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grundkurser på grundnivå

Nybörjarkurser som du kan du söka utan förkunskaper från ett universitet eller en högskola.

Hitta kurserna direkt

På sidan Utbildning får du en översikt över alla Sociologiska institutionens kurser uppdelade på ämnen- titta efter rubriken "Grundkurser".

Om våra grundkurser

Om du vill börja läsa något av våra ämnen är det en grundkurs du ska starta med.

I Socialantropologi är kursen vi erbjuder campusbunden och ges på helfart. Grundkursen startar både höst- och vårtermin.

I Sociologi finns många kurser att välja på, vi erbjuder traditionella kurser och kurser med olika inriktning. Det finns även kurser som ges på engelska och några som går på distans.

På sidan Våra distanskurser kan du se vilka kurser som ges på distans. De går på halvfart utan fysiska träffar och startar oftast bara en gång per år.

En lista med kurserna

Du hittar en lista över alla våra grundkurser på sidan Utbildning. Leta efter rubriken "Grundkurser".

Vad händer sen?

Om du har läst en av våra grundkurser blir du behörig till fortsättningskurser i ämnet och därefter går det bra att söka kandidatkurs (ingår 15 hp uppsats). När du läst 90 hp Sociologi eller Socialantropologi (grund- fortsättning- och kandidatkurs) kan du använda dessa som huvudområde i en kommande Filosofie kandidatexamen.

Mer om hur jag kan använda fristående kurser

Vet du att du kan sätta ihop en egen examen med hjälp av fristående kurser? Och du kan använda kurser för att komplettera en redan genomförd utbildning.

Till skillnad från program, ger fristående kurser möjlighet för dig att utforma en utbildning där du själv väljer och plockar ihop de ämnen som du är intresserad av, och har nytta av. Få en unik kunskapsprofil på arbetsmarknaden genom fristående kurser!

När du läser fristående kurser söker du till en ny kurs varje termin.

Läs mer på sidan Fristående kurser.

Någon att prata med?

Vill du prata med någon om dina studier, kontakta gärna någon av våra studievägledare.