Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatkurser på grundnivå

Efter att du läst grund- och fortsättningskurs (60 hp) i ditt ämne.

Du är behörig till kandidatkursen efter att du har läst grund- och fortsättningskurs (60 högskolepoäng) i ditt ämne. Det kan även finnas krav på vissa moment.

Hitta kurserna

Vår kandidatkurs i socialantropologi är campusbunden och ges på helfart endast vårtermin.

I sociologi finns en campusbunden kurs (på plats i Lund) och en kurs på distans. Den campusbundna kursen ges på helfart och distanskursen ges på halvfart utan fysiska träffar. Campuskursen startar endast på höstterminen. För att vara behörig till den campusbundna kandidatkursen i Sociologi krävs 15 hp metod.

På sidan Utbildning får du även en översikt över alla våra kurser uppdelade på ämnen - titta efter rubriken "Kandidatkurser (grundnivå)".

Vad kan jag använda fristående kurser till?

Du kan sätta ihop en egen examen med hjälp av fristående kurser, eller använda kurser för att komplettera en redan genomförd utbildning. 

Till skillnad från program, ger fristående kurser möjlighet för dig att utforma en utbildning där du själv väljer och plockar ihop de ämnen som du är intresserad av, och har nytta av. Få en unik kunskapsprofil på arbetsmarknaden genom fristående kurser. 

Läs mer på sidan Fristående kurser.

Någon att prata med?

Vill du prata med någon om studier, kontakta gärna någon av våra studievägledare.

Är du osäker på din behörighet?

Kontakta gärna våra studievägledare om du läst vid annat lärosäte och är osäker på behörighet.