Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stöd till studenter / SI

Här hittar du information och länkar som kan vara till hjälp under din studietid.

Studenter samtalar.

SI mentorsverksamhet

Få stöd i dina studier av en mentor!

SI står för Samverkansinlärning eller "Supplemental Instruction"på engelska, och syftar till att förbättra din prestation som student och i förlängningen minska behovet av studieavbrott.

På Sociologen använder vi oss av SI, särskilt i grundkurserna i sociologi, men SI erbjuds till alla studenter oavsett tidigare kunskaper och färdigheter.

Vi har ett antal utbildade SI-mentorer som själva är studenter och som redan har gått den kurs de är mentorer för. Det är viktigt att mentorerna har kunskap om kursen, men SI-mentorn är inte en lärare utan en samtalsledare. I gruppen lär ni er genom att tillsammans diskutera och dela erfarenheter med varandra.

Ofta brukar mentorsgruppen träffas i anslutning till en föreläsning och tillfällena brukar läggas in i schemat för respektive kurs.

 

För att höra mer om SI kontakta studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

 

Studieverkstaden

Hjälp för dig som vill ha hjälp med att förbättra din studieteknik, bli bättre på att skriva akademiska texter eller säkrare på att tala inför andra.

 

Studenthälsan

På Studenthälsan kan du få hjälp med hälsoproblem som i första hand har med din studiesituation att göra.

 

Pedagogiskt stöd

Stöd för studenter med funktionsnedsättning. Att ha en funktionsnedsättning, som till exempel en synskada, dyslexi eller adhd är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet!

 

Lunds universitets centrala studentsidor

Här hittar du som studerar vid Lunds universitet mycket information.

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten