Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välkommen till kursen Sociologi: Sociologisk analys

Kurskod: SOCC02, 15 hp
Terminsperiod: 15 januari – 19 mars 2024

Obligatoriskt introduktionsmöte

Kursstarten som är obligatorisk inleds med ett introduktionsmöte.

Du finner tid och plats för introduktionsmötet och kommande föreläsningar genom att söka på kurskoden (SOCC02) i schemat. Hitta ditt schema via TimeEdit.

Du får fram gatuadressen i TimeEdit genom några knapptryck: klicka på adressen i kolumnen för Lokaler; därefter klickar du på nytt på adressen; i rutan som då visas hittar du gatuadressen allra överst.

Kartor till våra lokaler hittas via vår sida Hitta hit läsåret 2023–2024.

Observera att tid och plats kan komma att ändras, kolla gärna schemat strax innan terminsstart.

Webbregistreringsperiod: 8 – 15 januari 

Du registrerar dig på kursen med hjälp av ditt student-ID i Ladok för studenter.

I vår checklista för nya studenter kan du läsa om studentkonto, webbregistrering m.m.

Tänk på att närvaro på introduktionsmötet inte har med webbregistreringen att göra. Det räcker alltså inte med att du närvarar på introduktionen för att bli inskriven på kursen, utan du behöver även registrera dig på kursen.

Behörighetskrav: Se kursplanen. Du som ev. har villkor i ditt antagningsbesked kan kanske inte göra självregistrering utan behöver då ta kontakt med oss för att få individuell bedömning och hjälp med registrering men gör ett försök först, annars kontaktar du Studievägledningen (se nedan kontaktuppgifter).

Schema, kurslitteratur, lärplattform m.m.

Du hittar länkar till schema, kursplan, kurslitteratur samt inloggningssida till lärplattformen Canvas på sidan för kurslitteratur och kursplaner.

För att få tillgång till din kurs i Canvas behöver du först ha gjort din webbregistrering. Kursytan publiceras cirka en vecka innan kursstart.

På webbsidan Nuvarande student hittar du genvägar till Ladok, Canvas, Webmail och inte minst Digital studiemiljö, där du finner info om bl.a. Zoom och Canvas. Här hittar du även Aktuell info och info om olika stödfunktioner under rubriken Service och stöd.

Kontaktinformation

Studerandeexpeditionen

Sociologiska institutionen, Bredgatan 26, Allhelgonaskolan
Susanne Lindberg
Tel: 046-222 88 44
E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se (info[at]soc[dot]lu[dot]se)

Studievägledning 

Lena Mårtensson
Tel: 046-222 68 92
E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Jan Mewes, jan [dot] mewes [at] soc [dot] lu [dot] se

 

Varmt välkommen till Sociologiska institutionen!