Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att göra flyktingar till politik hindrar deras sociala integration

Dalia Abdelhadys porträttfoto bredvid en tidningshög

Docent Dalia Abdelhady har studerat hur en turkisk tidnings försök att skriva inkluderande skildringar av syriska flyktingar ändå bidrog till att politisera och exkludera dem.

I en artikel publicerad i Mashriq & Mahjar: Journal of Middle East and North African Migration Studies studerar Dalia Abdelhady hur syriska flyktingar porträtteras i den turkiska tidningen Zaman mellan 2011 och 2015. Hon fokuserar på ”human interest stories” – reportage som väcker intresse eller sympati för någon – där det finns en större potential att hitta humaniserade skildringar av flyktingar, men finner i stället att denna nyhetsgenre bidrar till att de avhumaniseras. Centralt i hennes analys är begreppet "othering", som sker när en majoritetsgrupp konstruerar en annan grupp som fundamentalt annorlunda och skapar en separation mellan vi (majoriteten) och dem (de "andra").

Läs mer om Dalia Abdelhadys artikel "Human interest stories in the coverage of Syrian refugees: A case study from Turkey" på vår engelska webbplats.