Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bilder från avslutningsceremonin för kandidatprogrammen i sociologi och socialantropologi

En grupp människor i ett rum med en kristallkrona i mitten

Slutet av vårterminen är avslutningsceremoniernas tid. Studenter tar examen. Lektorer håller tal. Så även i år.

Den 2 juni hölls avslutningsceremonin för kandidatprogrammen i sociologi och socialantropologi i Biskopsgården, ”ett pompöst hus utan biskop” sa Tova Höjdestrand, studierektor för socialantropologi.

En kvinna vid ett fönster
Tova Höjdestrand.

 
Kandidatprogrammen är fortfarande nya och avgångsklassen 2023 är den andra att avlägga examen. Tidigare studenten och ordförande i studentföreningen Doxa, Olivia Svensson, gratulerade kandidaterna till att vara den bästa årgången som tagit examen från programmen – eller åtminstone bland topp två.

En kvinna i närbild och två i bakgrunden
Olivia Svensson.

Nina Gren, koordinator för kandidatprogrammet i socialantropologi, berömde studenterna för att ha gått från klarhet till klarhet. De har dels tagit till sig kurslitteraturen och lärt sig skriva tentamen, dels hanterat lektorernas svordomar, dåliga humor och sporadiska förvirring.

Två personer med glas i hand.
Nina Gren (vänster) i samtal med student.

 
– Men nu är ni inte studenter längre och identiteten är lite svävande, sa Bo Isenberg, koordinator för kandidatprogrammet i sociologi.
 
– Det har varit kul att jobba tillsammans, för det är det vi gör. Vi tycker att ni har gjort ett jättebra jobb och vi har lärt oss massor av att ha seminarier med er.

En närbild på en man med glasögon
Bo Isenberg.
Människor runt ett bord
Människor i grupp
Tre personer på en balkong
En grupp människor uppradade i två nivåer och en ytterligare rad på en balkong ovanför
Avgångsklassen 2023 i kandidatprogrammet i socialantropologi
En grupp människor i tre höjdnivåer
Avgångsklassen 2023 i kandidatprogrammet i sociologi.