Hederpris till gedigen grundbok om arbetslivet

KURSLITTERATURPRISET 2018: Anders Kjellberg, professor i sociologi, har skrivit ett kapitel i boken "Arbete & Välfärd" som vunnit Studentlitteraturs kurslitteraturpris 2018.

Anders Kjellbergs kapitel heter "Den svenska partsmodellen - facket, arbetsgivarna och lönebildningen".

Den kommande boken Arbete & Välfärd tilldelas ett av Kurslitteraturprisets hederspriser 2018, för att på ett gediget sätt ge grundkunskaper samtidigt som den utmanar med nya perspektiv, skriver Studentlitteratur på sin webbplats och citerar Åke Sandberg, redaktör för boken:

– Vi vill bidra med kunskap i en form som även är spännande, utmanar och får studenten att vilja veta mer.

Juryns motivering:
”För en omfattande grundbok som tar sig an uppgiften att beskriva kopplingarna mellan arbete och välfärd i Sverige. Närmare 30 författare har gjort en gemensam ansträngning att skapa en helhetsbild som rör sig från individnivån, via organisation/mesonivån till samhällsnivån. Boken är fylld av nya och ibland annorlunda perspektiv som ger en god grund för seminarier och fördjupande diskussioner. En angelägen bok som bidrar med kunskap i en form som är spännande och som dessutom utmanar och får studenten att tänka själv.”

Boken "Arbete & Välfärd. Ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige" utkommer oktober 2018. ISBN 9789144116310.

Pressmeddelande "Kurslitteraturprisets hederpris till gedigen grundbok om arbetslivet" på studentlitteratur.se

Läs mer om Kurslitteraturpriset på studentlitteratur.se

Anders Kjellbergs personliga sida här på institutionens webbplats.

Anders Kjellberg

Anders Kjellberg, professor i sociologi vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet, forskar bland annat om arbetskraftsmigration och fackliga organisationer.

2018-07-02
Politikernas åsikter om straffrätt vilar inte på forskning enligt uppsats
2018-06-21
Hederpris till gedigen grundbok om arbetslivet
2018-06-19
Kan vi lära oss att leva tillsammans?
2018-06-14
Ny bok vill ge svar på vad som håller samman pedagogiken som vetenskap
2018-06-05
Skiftande maktförhållanden mellan facken när robotar tar över