Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

David Wästerfors kan inte sluta tänka på våld

En målad tavla som avbildar två män i slagsmål

Fysiskt våld är sällan något som människor tänker på eller utför. Till och med våldsspecialister - personer med en benägenhet för våld och förmåga att orsaka förödande skador - är bara involverade en bråkdel av sin vakna tid. Sociologiprofessorn David Wästerfors är en anomali. Han har tänkt jättemycket på våld.

I höstas publicerade David Wästerfors några av sina tankar i boken "Violence: Situation, Speciality, Politics, and Storytelling". Han gör inte anspråk på att ge ett slutgiltigt svar på vad våld är. I stället granskar han, som titeln avslöjar, våldet ur fyra perspektiv. Ett av dem handlar om våldsspecialisterna. David Wästerfors tittar på en rad studier som förklarar hur och varför vissa människor blir särskilt våldsamma, och finner det nödvändigt att forskare måste komma nära de ofta mansdominerade kulturella miljöer som producerar våldsspecialister för att kunna studera dem ordentligt.

Läs mer om David Wästerfors tankar om våld och hans bok på vår engelska webbplats.

 

Ladda ner "Violence: Situation, Speciality, Politics, and Storytelling" gratis på routledge.com.

Mer om David Wästerfors forskning finns på hans personliga sida.