Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Varför vill vi inte ha arga domare?

Domare är människor, inte robotar och känslor är oundvikligen en del av deras dagliga liv. Lisa Flower kommenterar i The Conversation varför den amerikanska domaren Brett Kavanaugh anses olämplig som domare.

Bild på Lisa Flower av Emma Lord.
Lisa Flower, programkoordinator på kriminologiprogrammet, tror bland annat att många lockas av samarbetet mellan ämnena sociologi och rättssociologi.

Lisa Flower, doktorand i sociologi vid Sociologiska institutionen vid Lunds universitet är emotionssociolog och forskar om hur försvarsadvokater jobbar med gester och kroppsspråk i rättssalen.

Läs artiklen Brett Kavanaugh: why we don’t want angry judges på theconversation.com (2018-10-10)

Lisa Flower disputerar i Sociologi nu i höst, den 30 October, med avhandlingen Loyalty Work: Emotional interactions of defence lawyers in Swedish courtrooms.

Läs mer om Lisa Flowers forskning i Lunds universitets forskningsportal.

Om The Conversation

Lunds universitet är medlem i den icke-vinstdrivande nyhetsförmedlaren The Conversation, där forskare kan publicera populärvetenskapliga artiklar bestående av analys, fördjupning och kommentarer kring aktuella ämnen och nyheter.

Läs Lunds universitets artiklar på The Conversation.