Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välj utbildning

Översikt alla utbildningar på Sociologiska institutionen i Lund

Här är listan med hela vårt utbud av program och fristående kurser i våra ämnen sociologi, socialantropologi och pedagogik – både de som ges på engelska och de som ges på svenska.

De flesta av våra utbildningar läser du på campus mitt i Lund, i vårt vackra campusområde Paradiset. Vi erbjuder även nätbaserade distanskurser utan fysiska träffar.

  • Våra distanskurser är markerade med @-symbolen.
  • Våra engelska kurser och program är markerade med fet stil.
  • (ht) = startar hösttermin, (vt) = startar vårtermin.

Fristående kurser

Grundkurser (grundnivå)

Se även ”Temakurser” nedan.

Sociologi

Socialantropologi


Fortsättningskurser (grundnivå)

Sociologi

Socialantropologi

Pedagogik


Kandidatkurser (grundnivå)

Sociologi

Socialantropologi

Pedagogik


Temakurser

Temakurser riktar sig till studenter som vill fördjupa sig inom ett visst tematiskt område. Kurserna ställer inga krav på förkunskaper på högskolenivå. Observera dock att temakurserna inte ger behörighet till högre nivåer. Om du vill ta en kandidatexamen i sociologi så behöver du en grundkurs, en fortsättningskurs och en kandidatkurs. Temakurserna kan å andra sidan ingå i en examen tillsammans med en grundkurs, fortsättningskurs och kandidatkurs i sociologi.

Särskild temakurs

Förkunskapskrav: 60 hp i samhällsvetenskapligt ämne eller motsvarande.


Avancerad nivå / Masterkurser

Sociologi

Socialantropologi

Pedagogik

Sök direkt till senare del av program

Vet du om att du kan söka direkt till termin 5 inom kandidatprogrammen i sociologi och socialantropologi om du uppfyller vissa krav. Läs mer på https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SGSCO-SEDE och https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SGSAN-SEDE

Lär dig mer om våra ämnen

Vad händer efter examen?

För dig som redan är student hos oss