Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anna-Lisa Lindén

Professor emerita

Forskningsområden

Hållbar utveckling, klimat- och miljöpåverkan från beslut, konsumtion och beteenden har varit dominerande perspektiv i min forskning under många år:

- Inom urban sociologi har forskningen haft fokus på olika typer av problem och utveckling när det gäller bostäder och boende; segregation; planering och service inom såväl lokala områden och regioner som nationell nivå.

- Transporter, färdmedel och resor; apparater och energianvändning i hushåll; livsmedelskonsumtion; samt avfall och avfallshantering i hushåll, kommuner och riket är exempel på forskningsområden som relaterats till klimat/miljöpåverkan i kort- och långsiktiga tidsperspektiv.

- Betydelsen av att vända sig till väl avgränsade målgrupper med relevanta politiska styrmedel är en svår fråga när det gäller att informera och påverka människor om betydelsen av att aktivt ta hänsyn till miljö/klimatpåverkan av sitt vardagliga beteende. Flera forskningsprojekt har fokus på att analysera och utvärdera processer och effekter av politiska styrmedel.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Anna-Lisa Lindén
E-post: anna-lisa [dot] linden [at] soc [dot] lu [dot] se

Professor emerita

Sociologi

+46 46 222 40 63

208a

31

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten